Veiligheidsvoorschriften

Silicone is een heel mooi product, ontwikkeld speciaal voor kleine kinderen die last hebben van doorkomende tandjes! Silicone zijn sterk, flexibel, veilig, makkelijk schoon te maken en in vele vormen en kleuren te verkrijgen.

Met veel liefde maak ik de mooiste creaties voor jullie kindjes. Zo weet ik dan ook dat alle producten helemaal veilig zijn. Maar toch heb ik een aantal adviezen voor de veiligheid:

 • Gebruik de producten nooit zonder toezicht van een volwassenen.
 • De sluitingen zijn niet bedoeld om op te bijten. Zorg dat je ze altijd ergens aanhangt, zodat de kans klein wordt dat ze aan de sluiting gaan bijten.
 • Geef de producten nooit mee naar bed/ledikant/wieg.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen.
 • Kettingen zijn niet bedoeld voor de baby’s zelf.
 • Hout is een natuurproduct en daarom bestaat er altijd een risico op breuk en/of beschadiging, voornamelijk bij onjuist gebruik of vallen.
 • Maak geen knopen los of draden langer in verband met de veiligheid van de producten.

 

Waar worden onze producten van gemaakt?

De siliconen & houten kralen, houten figuurtjes en alles wat te maken heeft met de bijtringen, kettingen, speen- en speelkoorden, wagenhangers, wagen- en boxspanners zijn getest en vrij van BPA, flalaten ( weekmakers ) en andere schadelijke chemische stoffen. 

De siliconen zijn 100% food grade siliconen.Het voldoet aan de volgende eisen:

FDA,AS/NZS ISO 8124, LFGB, CPSIA, ASTM F963, EN71, CE

Deze certificaten van deze onderzoeksresultaten zijn ook allemaal in ons bezit. Dit betekend ook dat het 100% veilig is voor je kindje.

Hoe worden onze producten gemaakt?

De kralen, houten ringen en bijtfiguren worden bevestigd aan een satijnkoord en op een speciale manier geknoopt en worden door ons zelf getest voordat ze verzonden worden.

Kan ik mijn kind alleen laten met een product van ByTasha?

De producten zijn niet bedoeld om een kindje jonger dan 3 jaar alleen mee te laten. Dit is omdat de handgemaakte producten gemaakt worden van kleine kralen en koord die, mochten deze loskomen, verstikking kunnen veroorzaken. Natuurlijk wordt elk product grondig gecontroleerd en getest voordat deze verstuurd worden. Maar we willen dit er voor de zekerheid wel bij vermelden. 

Kan mijn baby of peuter deze sierraden dragen?

De producten worden gemaakt voor kinderen vanaf 0 maanden, deze kunnen met de producten spelen onder supervisie. Kinderen ouder dan 3 jaar kunnen de producten dragen als armband, natuurlijk wel altijd de kralen en de knopen controlen voordat je het speelgoed aan je kleine geeft. Als de een product beschadigd is, er veel speling in de knopen zit of een houten ring/kraal geknapt is dan kan je kindje er niet meer mee spelen. De voedingskettingen zijn bedoeld voor de mama om te dragen en niet voor de baby zelf. De kettingen zijn niet geschikt om op gekauwd te worden door kinderen boven de 1,5 jaar.

Voor en na elk gebruik adviseren wij ieder product te controleren op los zittende delen, beschadigingen en slijtage. Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden en kan uw kleintje er niet meer mee spelen.

 

Onderhoud

Het hout van de ringen en kralen is onbehandeld. Je kan dit zo laten of je kan er je eigen oliën ter afwerking voor gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld jojoba of lijnzaad olie zijn. 

Mochten de silliconen kralen of andere producten pluisjes of kruimels verzamelen kan je deze gewoon afspoelen en goed aan de lucht laten drogen. Je kan de volledig silliconen producten wel met water en een licht sopje schoonmaken en zijn als ze droog zijn ook geschikt om in de koelkast te leggen voor extra verkoeling. Deze artikelen kunnen niet uitgekookt worden.

Mochten de houten onderdelen pluisjes of kruimels verzamelen dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. Deze artikelen mogen niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden.

 

Speenkoorden

 • De speenkoorden worden gemaakt volgens de veiligheidseisen ( NEN 12586 ) en zijn daarom maximaal 22cm exclusief clip.
 • Maak de knopen van het speenkoord nooit los en maak het speenkoord niet langer.
 • De speenkoorden dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt. Een speenkoord mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen speelgoed.
 • De speenkoorden zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een speenkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan een kledingstuk.

Speelkoorden

 • De speelkoorden dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • Haal nooit knopen uit het speelkoord en maak het speelkoord niet langer of losser.
 • De speelkoorden zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een speelkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd ergens aan bevestigen!

Wagenspanners

 • De wagenspanners dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed. Een wagenspanner dient om naar te kijken niet om mee te spelen
 • De wagenspanners zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een wagenspanner onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de wagen!

Maxi-Cosispanners

 • De Maxi-Cosispanners dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed. Een Maxi-Cosispanner dient om naar te kijken niet om mee te spelen
 • De Maxi-Cosispanners zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een Maxi-Cosispanner onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de Maxi-Cosi!

Wagenhangers

 • De wagenhangers dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • De wagenhangers zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een wagenhangers onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de wagen of Maxi-Cosi!

Bijtringen

 • De bijtringen dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, en mogen nooit gebruikt worden in een wiegje of bed.
 • De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft.
 • De bijtringen zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een bijtringen onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • De bijtringen zijn dubbeldraads en dubbel geknoopt zodat deze stevigheid bieden.

Boxspanner

 • De boxspanners dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • De boxspanners zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een boxspanners onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd stevig bevestigen aan de box!

Sleutelhanger/Tassenhanger

 • De sleutelhangers/tassenhangers zijn alleen voor decoratie en zijn niet bedoel om aan je kindje te geven om mee te spelen. Het product mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • De sleutelhangers/tassenhangers zijn gemaakt met extra knopen zodat ze niet zomaar los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een sleutelhanger/tassenhanger onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Voedingsketting

 • De voedingsketting dient alleen gedragen te worden door de moeder en niet door de baby zelf.
 • De voedingsketting kan gebruikt worden om op te bijten en sabbelen voor je baby maar alleen als deze om de nek van de moeder is bevestigd.
 • Een voedingsketting is niet geschikt voor kinderen ouder dan 1,5 jaar.
 • Je kunt de lengte van de ketting zelf inkorten door het knoopje op een andere plaats te leggen en de sluiting daarover te schuiven en daarna de rest van de draad af te knippen.
 • Een voedingsketting is geen bijtketting, de kralen zijn niet geschikt voor oudere kinderen.

 

ByTasha is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.

 

Garantie

Omdat alle producten zelf gemaakt worden kan het soms gebeuren dat door intensief gebruik de knoop waarmee je product bevestigd is slijt of los komt, dat door een val de houten ring beschadigd of geknapt is of er iets anders met het product aan de hand is waardoor deze niet meer in de optimale gebruiksstaat is.

Dit willen wij natuurlijk nooit dus daarom adviseren wij bij alle artikelen om ze te controleren voor gebruik. Mocht er iets mee aan de hand zijn waardoor je deze niet meer kunt gebruiken, neem dan alsjeblieft contact met ons op dan kijken we naar een goede oplossing hiervoor.

© 2017 - 2024 ByTasha | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel